piscina hotelului Melia

piscina hotelului Melia

sâmbătă, 20 iulie 2013

Cum faci o rezervare?

Ea este Cici  "experta" in rezervare on-line
Varianta 1:  
Daca iti place o oferta de pe blog, scrii numele hotelului, tara si perioada in casuta galbena din dreapta. Dai click pe "cautare" si se va deschide o pagina cu o lista de hoteluri avand nume asemanatoare cu cel cautat de tine, apoi selectezi hotelul cautat.
Dupa ce s-a deschis pagina hotelului, alegi camera potrivita, selectezi 1 la "cantitate" (adica o camera, sau 2 daca vrei doua camere, etc) si apesi "rezervati acum". Inainte de a apasa "rezervati acum", citeste cu atentie tot ce scrie in pagina hotelului, inclusiv comentariile celor care au fost cazati acolo. Apoi, va trebui sa completezi numele tau (este suficient pentru o camera dubla, nu trebuie sa dai numele ambelor persoane) si o adresa de email unde vei primi confirmarea (voucher-ul) rezervarii, pe care trebuie sa o listezi si sa o arati la sosirea la hotel. In aceasta pagina ai o casuta numita "cereri speciale" unde poti sa scrii absolut tot ce consideri necesar, de exemplu mergeti doua cupluri si vreti camere alaturate, sau vrei camera intr-o zona mai linistita, sau vei sosi tarziu la hotel, dupa ora obisnuita de check-in, sau vrei un pat suplimentar pentru copil, etc).
Apasati "continuare" si va trebui sa va introduceti adresa din buletin si datele de pe un card de credit sau de debit. Atentie, daca posesorul cardului este alta persoana decat cea care face rezervarea, va trebui sa luati cu dvs la hotel o copie de pe buletinul posesorului de card.
Referitor la plata, exista doua tipuri de camere:
- cele pentru care plata se efectueaza la sosirea la hotel si anularea este gratuita ("anulare gratuita, platiti in timpul sejurului" scrie in dreptul camerei"), deci nu e necesar sa aveti nici un ban pe card cand faceti rezervarea
- cele pentru care plata se efectueaza pe loc ("nerambursabil" scrie in dreptul camerei) si vi se vor lua banii de pe card, in momentul rezervarii.
Atentie! Chiar daca plata se va face in timpul sejurului, exista anumite hoteluri care isi rezerva dreptul de a preautoriza cardul (aceasta mentiune este scrisa in pagina hotelului). Ce inseamna acest lucru? Va trebui sa depuneti pe card macar contravaloarea primei nopti de cazare, suma care nu va fi incasata de hotel, dar daca nu o aveti pe card, riscati ca acel hotel sa va ignore rezervarea efectuata.
Nu este nevoie sa va creati un cont pentru a face o rezervare. 
Varianta 2:
Vrei sa cauti alta tara, alta regiune, etc, apasa pe butonul albastru de Booking si vei intra in pagina de cautare, unde poti introduce datele preferate si daca gasesti ceva interesant, poti face o rezervare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu