piscina hotelului Melia

piscina hotelului Melia

sâmbătă, 5 aprilie 2014

Drumul spre Grecia, cu masina personala (II): Zakynthos

Anul trecut in septembrie am fost pentru prima oara in insula greceasca Zakynthos, de aceea o sa va impartasesc cateva lucruri legate de drumul pana acolo. O parte din traseu este comun cu cel care duce in insula Corfu, cu mentiunea ca, la Ioannina, va trebui sa parasiti autostrada A2 pentru a merge timp de cca 5 ore pana in portul Killini, de unde veti lua ferryboat-ul spre Zakynthos. Pentru portiunea de drum comuna puteti gasi detalii in postarea din 13 iulie 2013 "Drumul spre Grecia, cu masina personala (I)". Aici ma voi ocupa doar de traseul Ioannina-Zakynthos.
Spre deosebire de drumul spre Corfu, pe care ne-am incumetat de doua ori sa-l strabatem dintr-o bucata, fara sa ne oprim pentru a dormi la vreun hotel, cel spre Zakynthos presupune cca 300 de km in plus. Noi ne-am oprit pentru o noapte la Ioannina, unde am gasit o camera dubla la pretul de 25 de euro, fara masa, la Hotel Stalaktites: http://www.booking.com/hotel/gr/stalaktites.ro.html?aid=367008;sid=930457f4453a2e9cd53a57326217e621;dcid=1;origin=disamb;srhash=2285761569;srpos=1
Am luat micul dejun in centrul Ioanninei la un mic coffe-shop, care se deschidea fix la 6 dimineata, cand am purces la drum.
Traseul, cu exceptia unei portiuni mici de cca 60 km de autostrada, este reprezentat de un drum european, intr-o stare relativ buna, cu o singura banda pe sens, care strabate muntii. La un moment dat, dupa ce treceti de munti, soseaua serpuieste pe langa mare, dezvaluind o priveliste superba. La Patra trebuie sa traversati un pod peste mare, unde veti plati o taxa de 13 euro.
Killini este un port extrem de micut, un pic dificil de gasit, chiar si cu gps-ul. Drumul cu ferryboat-ul dureaza cca o ora si costa pentru o masina cu doi pasageri 52 de euro, nenegociabil, un amanunt important: spre deosebire de ferry spre Corfu unde sunt mai multe companii, aici una singura detine monopolul.  
Pretul benzinei si al motorinei: 1.6-1.8 euro, pretul gazului: 0.7-0.8 euro. Benzinarii sunt destule pe drum si observ ca din ce in ce mai multe au si autogas, semn ca a ajuns criza si la greci si lumea isi monteaza butelii de gaz pe masini.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu