piscina hotelului Melia

piscina hotelului Melia

duminică, 19 octombrie 2014

Cum sa traversezi Sofia in maxim 30 de minute

In septembrie, anul acesta, am fost pentru a doua oara in insula greceasca Zakynthos, am traversat pentru a sasea oara Bulgaria si, implicit, capitala Sofia. 
Spre deosebire de noi, bulgarii avanseaza vizibil cu lucrarile la autostrada Sofia-Kulata, pe care sper sa o termine cat mai repede (sunt dati in folosinta cam 60 de km dinspre Sofia, dar pana la Kulata mai sunt cca 130 de km de finalizat). 
Din pacate, inca nu-i vad sa lucreze la ocolitoarea capitalei lor, ocolitoare care acum este ingrozitor de rupta si mai lunga cu cca 30-40 km decat daca ai traversa direct prin centrul orasului. Am luat odata tzeapa, intrand pe varianta, lucru care ne-a costat cam o ora si jumatate ca timp si multi nervi, apoi am invatat sa ne descurcam prin oras si am ajuns la performanta de a-l traversa ziua in maxim 30 min., iar noaptea in maxim 20 min, indiferent de gradul de aglomeratie. Si sa nu va aud ca spuneti: "Da...sigur, noi nu avem probleme cu orientarea, gps-ul nostru ne duce la fix prin Sofia". 
Probabil, dar din experienta noastra dureaza mai mult si cel mai enervant moment este cand il auzi pe "Marcelino" sau pe "Ioana" repetand cu o insistenta sadica: "semnal gps inexistent...", iar tu esti cu masina blocat in mijlocul unui trafic infernal si nu mai stii ce sa faci, stanga, dreapta, sau sa intri in pamant eventual.
       Bun, sa incepem:
Pasul 1. Din momentul in care ati trecut de placuta pe care scrie "Sofia", mergeti drept inainte (cca 8 km) pana apare pe partea stanga o benzinarie Shell, intr-o intersectie in care va trebui sa virati la dreapta. 


benzinaria Shell pe partea stanga
intersectia, cu Shell pe stanga (dar nu se mai vede benzinaria)
Virati la dreapta...in fata se vede un fel de grilaj care flancheaza un pasaj subteran. La drumul de intoarcere, fiti atenti sa nu intrati in acest pasaj, care va va duce obligatoriu drept inainte, pentru ca voi trebuie sa faceti stanga; in consecinta, la intoarcere trebuie sa mergeti pe langa pasaj, intrati in intersectie si apoi faceti stanga .

Pasul 2. Mergeti inainte cca 1 km, pana ajungeti intr-un sens giratoriu, pe care il parasiti la a doua iesire, spre Belgrad (nu e nici o placuta cu Kulata, deocamdata).

a doua iesire spre Belgrad/Kalotina...a nu se confunda cu Kulata

 Pasul 3. Mergeti inainte cca 4 km, pana apare in sfarsit  prima placuta pe care scrie KULATA, care va indica sa virati la stanga.

Primul semn spre Kulata. Greu fratilor cu indicatoarele asta...deh, nu toata lumea traieste in Brasov

In aceasta intersectie, dupa ce virati la stanga, veti vedea o combinatie de Shell-BILLA-OMV, care trebuie retinuta pentru drumul de intoarcere, pentru ca este singurul semn ca trebuie sa virati la dreapta (la intoarcere nu e nici o placuta cu Ruse, sau Varna, sau Bucuresti...nici atat).
Pasul 4. Mergeti inainte cca 5 km, pana ajungeti intr-un sens giratoriu cu un obelisc in centrul lui. Aici virati la dreapta, pe piatra cubica.
sensul giratoriu cu obeliscul in centru, unde trebuie sa virati la dreapta, pe piatra cubica

Pasul 5. Mergeti tot inainte pe piatra cubica, timp in care veti da peste o gramada de placute spre KULATA, care va indica sa mergeti...tot inainte: ce ironie, au pus placute exact acolo unde nu era cazul.
Dupa cca 5 km, apare si o placuta KULATA care va indica sa virati la dreapta. Este ultimul viraj inainte de autostrada.KULATA, spre dreapta: ultimul viraj, inainte de autostrada
Cand faceti ultimul viraj, in acea intersectie trebuie sa retineti o cladire, care consta intr-o moara iesita din uz, cu doua cosuri fantomatice, cladire care sigur va va sari in ochi si care va va ghida in drumul de intoarcere, ca sa virati la stanga, spre centrul orasului.
Moara veche, fantomatica, cu doua cosuri, sau furnale, habar nu am cum sa le spun. Cand va intoarceti din Grecia, aceasta cladire va fi pe partea voastra dreapta, iar voi trebuie sa virati la stanga, spre centrul Sofiei.


 Gata. Mergeti 6 km tot inainte si intrati pe autostrada spre KULATA. Drum bun si fara nervi!

 


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu